Notícies

Agenda

Curs de Tast

Taller de Tast


ANOTA
LES DATES!

enobit
Amorim, patrocinador 2003

Amorim, empresa tradicionalment vinculada al sector vitivinícola, ha arribat a un acord pel qual es converteix en empresa patrocinadora 2003 de l’Associació Catalana d’Enòlegs

La història del Grup Amorim es remunta a l’any 1870, amb una activitat industrial basada en el tractament del suro. Transcorreguts més de 100 anys, aquella empresa primigènia ha esdevingut un holding, fundat el 1988 amb el nom d’Amorim – Investimentos e Participaçoes, S.G.P.S. (AIP), que a l’actualitat compta un capital social de gairebé 140 milions d’euros. Importants àrees de negoci, com ara els sectors immobiliari, d’hostaleria, turisme, tèxtil, assegurances i desenvolupament de nous negocis, s’han afegit a l’activitat surera.

Geogràficament, el holding AIP es reparteix en empreses subsidiàries en 36 països arreu del món i està constituïda per un univers de 140 empreses, que agrupen 5000 col·laboradors. Els seus negocis inclouen alguns dels més importants sectors de l’economia portuguesa, enfortint la producció del país i donant servei a més de 100 països.

Una de les línies de negoci més sòlides i consolidades es el la del suro i les seves activitats. Cal destacar molt especialment la producció de taps de suro natural, aglomerat i de cava. Amb el seu impuls empresarial ha aconseguit que els productes Amorim dirigits al sector del vi hagin conquerit una part significativa del mercat.

Les explotacions sureres d’Amorim – Investimentos e Participaçoes estan repartides per la península Ibèrica i el Magrib, concretament a Tunísia i Marroc; té centres de fabricació a diversos punts de Portugal, i empreses de distribució a Portugal, Espanya, França, Itàlia, Àustria, Hongria i Bulgària, a més dels Estats Units, Argentina, Austràlia i Àfrica del Sud.
Associació Catalana d'Enòlegs
Centre Àgora. Polígon Industrial Domenys II
Plaça Àgora, 1
08720 - Vilafranca del Penedès

Tel. i fax: (93) 891 25 50
e-mail: enoace@teleline.es