Notícies

Agenda

Curs de Tast

Taller de Tast


ANOTA
LES DATES!

enobit
Vidres i estris de l'enologia

Dins el programa d’actes del projecte Divinum, Festes de Primavera de la D.O. Penedès 2001, la Fundació Pro Penedès va organitzar l’exposició Vidres i estris de l’enologia

Aquesta exposició constitueix un recull d’algunes de les col·leccions privades més emblemàtiques de la comarca de l’Alt Penedès, quant a material i estris d’enologia.

L’exposició pretenia evocar el record de les tècniques d’anàlisi i tractament del vi pròpies dels segles XVIII, XIX i principis del segle XX, així com recórrer les diferents èpoques culturals reflectides en les admirables col·leccions de copes i porrons de vidre.

Entre els objectes de l’exposició volem destacar, un hidròmetre de Sykes, un destil·lador Dujardin-Salleron, del segle XIX un destil·lador Levesque, una premsa fabricada per Giralt Laporta, un microscopi Spencer (EUA), una balança analítica Sartorius, de sensibilitat 0,01 mg, i els alambins cedits de la col·lecció Fundació Miguel Torres, en combinació amb altres estris de laboratori com les buretes, les pipetes i els densímetres; estris que pertanyen a les col·leccions privades de Josep Bujan, Ramon Viader i Freixenet, SA.

De l'exposició de copes i porrons –corresponents a les col·leccions privades de l’Agustí Torelló i de l’Emili Esteve, respectivament− volem destacar la copa de cava utilitzada en el brindis dels premis Nobel, o l’extraordinària llargada del broc petit d’uns dels porrons exposats.

L’exposició va estar acompanyada per una selecció de fotografies, cedides per l’Arxiu Històric Comarcal de Vilafranca del Penedès, on podíem observar l’ús i el funcionament dels estris exposats.

Del 22 de març fins el 15 d’abril d’enguany, l’exposició va estar oberta al públic, a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès, un recinte emblemàtic per a l’organització d’actes culturals.
Associació Catalana d'Enòlegs
Centre Àgora. Polígon Industrial Domenys II
Plaça Àgora, 1
08720 - Vilafranca del Penedès

Tel. i fax: (93) 891 25 50
e-mail: enoace@teleline.es